Změna velikosti písma

Drobečková navigace

Úvod > Úřední deska > Znak a vlajka obce Jílové u Držkova

Znak a vlajka obce Jílové u Držkova



Vyvěšeno: 27. 5. 2021
Sejmuto: 11. 6. 2021

Znak a vlajka obce Jílové u Držkova

Rozhodnutím č. 105 předsedy Poslanecké sněmovny Mgr. Radka Vondráčka ze dne 23. března 2021 získala obec Jílové u Držkova nově právo používat svoji vlajku a znak.

Dekret o udělení symbolů (znak, vlajka) převzal starosta obce Jílové u Držkova Bc. Otakar Foltýn. Bohužel, s ohledem na současnou koronavirovou situaci, nebylo možné uskutečnit slavnostní předávací ceremoniál v prostorách Poslanecké sněmovny, který se těší letité tradici.

 

Právo užívat obecní symboly uděluje předseda Poslanecké sněmovny podle § 34 a zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, a v souladu s § 29 odst. 3) zákona č. 90/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, ve znění pozdějších předpisů, na základě doporučení sněmovního Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu.

Žádosti o udělení obecních symbolů projednává Podvýbor pro heraldiku a vexilologii. Podvýbor stanoví expertní skupinu, která je jeho poradním orgánem a je složena z odborníků v oboru heraldiky (nauka o znacích) a vexilologie (nauka o vlajkách).

 

 

 

Přílohy:


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 27. 05. 2021 11:38